Обеци с камъни: как да изберем правилния

Обеци с камъни: как да изберем правилния

Мода и красота

Още от дълбока древност хората носят различни видове накити. Бижутата са най-различни колиета, гривни, обеци и други. Днес всяка жена притежава разнообразни, за да ги съчетава с тоалетите си и да бъде възможно най-забележима и привлекателна. Ще поговорим малко по-подробно за стилните и впечатляващи дамски обеци с камъни

Най-вече такива бижута се изработват от сребро, което е един от любимите благородни метали на всяка жена. Ако си търсите нещо подобно със сигурност ще е полезно да научите различни подробности за този вид украшения. Те са невероятно разнообразни и лесно ще откриете модел, който да ви подхожда и да ви стане любим за кратко време.

На какво да обърнете внимание при избора на сребърни обеци с камък

Щом искате специално бижу е важно да обърнете внимание на всеки детайл, когато избирате. Дамските обеци, в чиято изработка е включен камък, могат да бъдат различни като размер. От много нежни и малки до обемни и приковаващи погледите. Зависи, дали смятате моделът да бъде носен в ежедневието или по специален официален повод. 

В първия случай ви съветваме да заложите на нещо семпло, макар и с цветен камък. Той може да бъде малък като размер, комбиниран с няколко кубични цирконии. Това е камъкът, който най-много се доближава като визия до диаманта и лесно може да бъде сбъркан с него. 

За по официален повод може да поръчате дамско сребърно бижу с по-голям и характерен камък – във формата на капка. Покупката на такъв тип накит не винаги е свързана с изхарчването на много пари, тъй като има доста добри варианти на достъпна цена. Визията им по нищо не се отличава от луксозните и скъпи бижута. Когато купувате сребро ви съветваме да следите за печат, на който е отбелязана проба 925. Стерлинговото сребро с родиево покритие е най-добро за направа на желаните дамски украшения.

Има ли възрастови тенденции в избора на обеци

Един от критериите когато се търсят подобни дамски аксесоари може да бъде и възрастта. На младите момичета им отиват повече сребърни бижута в по-малка и нежна форма с винт или щифт. Те кореспондират много по-добре с тяхната крехка възраст. Различните дизайни на цветя, животни, сърца и други подобни са прекрасен избор. 

Дамите във възрастовата категория между 30 и 40 години могат да експериментират на воля. На тях им подхождат както малките и нежни варианти, така и тези с висулки, красиви скъпоценни и полускъпоценни камъни, както и добре познатите халки. По-улегналите дами трябва с присъствието си да създават определена харизма и величественост. Добре подбраните обемни сребърни обеци с красив голям камък са перфектен избор към тоалета. Тук бижуто е подходящо да бъде луксозно и да привлича погледите.

Какви камъни вървят със среброто

От древни времена среброто е символ на женствеността. Когато се съчетае със скъпоценен или полускъпоценен камък, става още по-ценно и желано в дамската колекция. В момента много популярни са моделите с цирконии. Те могат да бъдат в най-различни цветове и по нищо не се отличават от скъпите и луксозни скъпоценни камъни. 

Само специалист бижутер би могъл да разбере, че това което носите не е диамант, изумруд или тюркоаз. Всички цветове прекрасно кореспондират със сребристото и това прави благородния метал толкова подходящ за изработка на бижута с камъни.

Как да изберем сребърни обеци 

Аксесоарът може да бъде носен самостоятелно или в комбинация с други бижута. Ето защо е добре да притежавате различни модели и форми дамски обеци. В момента много популярни са тези, в чиято изработка са вложени различни видове камъни. Скъпи или евтини, те привличат погледа и правят бижуто в пъти по-привлекателно и красиво. Ако избирате нов модел отделете специално внимание на това дамските обеци да отговарят на формата на лицето ви, на прическата, като и да са в дизайн, който ви допада. 

Малко са хората, които обръщат внимание на цвета на очите. Без значение дали търсите такъв аксесоар за себе си, или за подарък, когато присъстват камъни, винаги може да се ръководите от цвета на очите, за да бъдат подчертани по най-добрия начин. Не си мислете, че камъкът трябва да отговаря на нюанса на вашите очи. При избора на дамски сребърни обеци е важно да присъства елемент на контраст, също както е и при гримирането. Ще ви предложим няколко конкретни насоки:

  • за кафяви очи – притежателите на тъмно кафяви очи са невероятни щастливци. Те изглеждат прекрасно почти всички нюанси. Студените цветове скъпоценни камъни или кристали ще ви стоят най-добре. Изтънчения син сапфир, смарагд, аметист или нефрит. Топлите цветове като рубин и турмалин също изглеждат красиво в комбинация с кафяви очи;
  • за зелени очи – препоръчваме ви стерлинговото сребро съчетано с рубин. Този цвят на очите е много рядък, но всички знаят, колко добре изпъква и искри, ако бъде комбиниран цвят „гълъбова кръв“. Има и други камъни, които биха подхождали на този цвят очи – изумруд, диамант или нефрит;
  • за сини очи – за да се получи контраст с цветът на очите, бихте могли да изберете дамски сребърни обеци с опал, лунен камък или кварц. Ако искате да експериментирате заложете на цирконий, кехлибар или смарагд;
  • за сиви очи – често срещан цвят, но индивидуален при всеки човек. За сивото са подходящи различни скъпоценни и полускъпоценни камъни. Обичайно цирконий, кристали, сапфир или топаз.

От онлайн магазин Capino.bg препоръчват да се снабдите с различни варианти на дамското бижу. Формата и дизайнът на накита е добре да бъдат подбрани в зависимост от повода, при който ще се поставят.

Каква енергия носят камъните в обеците

В бижутерията се използват много и различни камъни, точно защото имат определена символика и се характеризират с определен вид енергия. Ще споменем няколко от най-популярните:

  • сапфир – камък, който има лечебни свойства и понижава кръвното налягане. Символизира независимостта и победата;
  • перли – те излъчват нежност и баланс. Оказват положително въздействие върху психиката на човека;
  • тюркоаз – символизира щастието и оказва положителен ефект върху главоболието;
  • диамант – символ на съвършенството и чистотата. Поставен върху дамско бижу го прави невероятно желано.

Камъните притежават мощна енергия, която ще бъде с вас винаги, щом си поставите украшенията.