какво да правим вкъщи

Какво да правим у дома по време на карантина?

Лайфстайл

Социалната изолация, колкото и важна да е за ограничаване на разпространението на коронавируса, ни изправя пред не едно и две предизвикателства.


За мнозина от нас е чуждо дългото застояване в дома, без да излезем някъде навън с приятели или да се впуснем в активности на открито. Макар и преходът да е труден, той е от особено значение в момента. Бихме си помогнали сами, ако променим начина, по който възприемаме нещата.

Вместо да се отдаваме на скука и изнервеност, бихме могли да се възползваме от времето, прекарано у дома, занимавайки се с редица дейности. Нима не помним множеството пъти, в които ни се е приисквало да имаме достатъчно свободно време, за да се заемем с хобитата си или с всички онези проекти, които така дълго планираме? Е, сега имаме тази възможност.

В днешния текст ви предлагаме няколко идеи за активности, които са особено подходящи за практикуване у дома.

Четете книги

Забързаното ежедневие и множеството възможности за прекарване на времето с приятели и веселие навън, често измества времето, което искаме да прекараме в уединение с хубава литература. Възползвайте се сега от предоставената възможност. Сигурни сме, че сте натрупали няколко заглавия в списъка си за четене – сега имате шанса да обърнете внимание на тези книги и да им се насладите от уюта на дома си.

Започнете да отглеждате цветя

Градинарството, макар и практикувано в апартамент, би могло да ви донеса множество позитиви. Доказано то влияе благоприятно на психиката и действа изключително разтоварващо и отпочиващо. Ако сте начинаещ, бихте могли да започнете с по-непретенциозни растения. Представете си колко красив и уютен ще стане домът ви, ако на места разположите красиви саксии със свежи растения. Те ще спомогнат и в почистването на въздуха.

Пробвали ли сте да шиете гоблени?

Това е хоби за онези от вас, които се наслаждават на самия процес по създаването на нещо повече, отколкото на крайния вариант. Шиенето на гоблени определено е трудоемко и изисква време, но определено е изкуство, което си заслужава усилията. След приключване на гоблен ще се чувствате удовлетворени и изпълнени с творчески ентусиазъм. Определено е облагородяващо действие, което е идеално за дългото време, което ви се налага да прекарвате вкъщи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.