спортове за тялото и ума

Спортове за цялостна тренировка на ума и тялото

Здравословно

Здравословният начин на живот съвсем не се характеризира само и единствено с балансирана диета и внимание по отношение на храните, които консумирате. Спортът и движението са неразривна част от здравето, тонуса и добрата физика.


Днес споделяме с вас някои от спортовете, които драстично ще подобрят цялостната ви физика, но и психика. Възползвайте се от разтоварващото въздействие на спортуването, докато влизате във форма.

Плуването определено е спорт, който би могъл да ви тонизира и енергизира изцяло. Доказано се отразява изключително благоприятно на работата на сърцето и има анти-стрес ефект. Винаги, когато се почувствате твърде стресирани, притеснени или изнервени, можете да се обърнете към плуването, за да възвърнете доброто си настроение и енергия бързо.

Друг спорт, който неминуемо да включите в ежеседмичните си дейности, е тенисът. Един час игра на тенис изгаря около 600 калории, така че това определено е спорт, който бихте искали да практикувате, ако желаете да свалите килограми.

Гребането е друг спорт, който доказано се отразява много благоприятно на цялостното здраве и тонус. Чрез него също бихте могли да постигнете отслабване. Друг плюс е сравнително ниският риск от контузии. Освен това, този спорт имате чудесната възможност да практикувате отвън сред красотата на природата.

Баскетболът е отборен спорт, което няма как да не отбележим като плюс. Бързите реакции и концентрация, които се изискват при практикуването му стимулират мозъка и логичното мислене, което го прави идеалният спорт, комбинирайки и физическа, и умствена активност.

Карането на колело също няма как да бъде пропуснато. Едва ли има нещо по-релаксиращо, отпускащо и, същевременно – тонизиращо, от карането на колело през пролетта или есента, когато условията за това са най-оптимални. Чрез тази активност вие раздвижвате всички мускулни групи, което прави карането на колело наистина предпочитан спорт. Възможността пък да останете насаме със себе си и мислите си, докато карате велосипед, прави този спорт още по-обичан от широкия кръг спортисти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.