Какво е важно при избор на бебешка кошара

Какво е важно при избор на бебешка кошара

Дом и Градина

Бебешките кошари са сред нещата от първа необходимост, които имат няколко приложения. Използват се основно за спане, като място за игра, но като удобно легълце за пренасяне по време на пътуване. 

Как да изберете най-добрата бебешка кошара

Кошари за бебе

Като определите конкретните нужди и цели, за които ще я използвате, и чак тогава потърсите подходящото изделие. На първо място, трябва да решите до каква възраст искате вашето бебче да използва легълцето. Когато започнете да сравнявате различни модели, търсете такива, които са с доказано качество и напълно безопасни. Това означава да внимавате за материалите, от които са изработени, като те трябва да са здрави и надеждни. 

Избирайте носещи конструкции, които са от алуминий, стомана и друг сигурен метал, като избягвате пластмасовите. Гледайте дъното да е подсилено, за да издържи на активностите на растящото дете. Материите трябва да са дишащи, за да не запарват и да не дразнят нежната детска кожа. Дизайнът също е от значение, тъй като той определя размерите, формата и цветовете. Родителите обичат да купуват, водейки се от това дали избират за момичета, или за момчета.

Когато любимият модел се продава без матрак, ще трябва сами да харесате такъв. Имайте предвид, че прекалено меките са опасни и могат да бъдат проблемни за мъниците. Препоръчително е бебетата да спят в кошарки с твърди матраци, които спомагат за правилното развитие на гръбначния стълб. Ако отделите повече време в търсене и съпоставяне на различни модели, ще откриете изгодни варианти на промоции и намаления. Винаги спазвайте стриктно инструкциите на производителя за транспорт, сглобяване и употреба на бебешките кошари, както и за тяхната поддръжка.

Видове бебешки кошари

Сред най-предпочитаните са:

  • дървени – от букова дървесина, с колелца за лесно преместване;
  • преносими – сгъват се до компактни размери, които позволяват удобно транспортиране;
  • с падаща преграда – с възможност за регулиране на височината;
  • с две нива – високото се използва за новородено, а по-ниското, когато мъничето започне да сяда.

Към бебешките кошари можете да добавите най-различни принадлежности – подложки за смяна на пелени, сенници, органайзери за дрехи и играчки, люлеещ механизъм, мрежа против насекоми при използване навън, арка с музикални играчки и т.н. Добро решение от финансова гледна точка са трансформиращите се бебешки кошари, които се превръщат в удобно легло, след като детето поотрасне. Има и такива, които се превръщат в легло и бюро, подходящо за детето, когато стане ученик.