коледа

Коледната украса, която е задължителна за дома ни тази година

Дом и Градина

Наближаването на коледните празници ни хвърля в дългоочаквана възхита и детско вълнение – едва ли има човек, който да не обича тези така мили и скъпи на сърцето ни декемврийски дни. За да се подготвим подобаващо за идващите празници, няма как да минем и без коледна украса. Знаем, че магазините изобилстват от всякакви по вид и разнообразие коледни артикули – елхи, играчки, гирлянди и лампички са само част от цялата коледна феерия, която ни очаква.

Смятаме обаче, че създаването самостоятелно на коледна украса безспорно е нещо, което би предизвикало много добро настроение и щастие по празниците. Винаги е за предпочитане пряко да участваме в процеса – така бихме се чувствали в много по-приповдигнат коледен дух. Днешната статия посвещаваме на няколко идеи за направа на коледна украса, за които безспорно вярваме, че ще ви вдъхновят и вие да запретнете ръкави и да украсите любимия си дом.

Заложете на сушените плодове – ще се изненадате какви интересни украси биха се получили

Тази година ни приветства с нова тенденция по отношение на коледната украса – вземете лимони и портокали, нарежете ги на шайби и ги запечете в тавичка във фурната. Резултатът ще ви удиви – изсушените плодове бихте могли да използвате като украса за коледното дърво или пък да ги нанижете на връв, с която да украсите мебелите си. Все повече семейства изпробваха този метод за украса и споделят, че цитрусовият аромат не спира да ги спохожда за дълги дни занапред.

Разбира се, всяка коледна украса задължително следва да притежава елха – спрете се на играчки в един или два цвята. Нека не забравяме, че понякога именно в семплото оформление личи истинският вкус. Стремете се да избягвате прекалено разноцветни и отрупани украси – твърде многото цветове често не успяват да следват единна стилова линия.

Не забравяйте да позиционирате и красив коледен венец на вратата си – така, още с влизането у дома, ще се зареждате положително и ще усетите магията на Коледа. Няма нищо по-хубаво от това празничният дух да ви посрещне още на самия праг.

Не пропускайте да украсите у дома, дори и все още да не се усещате в коледно настроение – несравнимо е чувството на домашния уют, асоциирано с прекрасни аромати и маса, отрупана с всевъзможни вкусотии.