Какво трябва да знаем за почивка в Хургада

Какво трябва да знаем за почивка в Хургада

Интересно

Хургада е известна като идеалното място за почивка на плажа, благодарение на спокойствието с белия песок и топло време през цялата година. Ако планирате почивки в Египет, ето малко полезна информация за този курорт.

Хургада се простира на 36 километра по крайбрежието на Червено море. От 1980 г. насам градът процъфтява като курортна дестинация, привличайки пътници от цял свят с благоприятните си цени и балсамирано време.

Времето

Сезонът за къпане в Хургада продължава през цялата година. Дори и през зимата температурите са средно +16 градуса по Целзий, а водата е с приятна температура +20 градуса по Целзий. Въпреки това, поради терена и близостта на пустинята, в Хургада често има поривисти ветрове, което кара посетителите да се обличат по-топло за вечерите.

Местоположение

Хургада служи като удобна отправна точка за екскурзии до Луксор и Кайро, предлагайки достъп до скъпоценностите в короната на Египет – Големите пирамиди и древните храмове. Освен това от Хургада лесно се организират еднодневни екскурзии до El Gouna, Sahl Hasheesh и съседните райони.

Брегова линия

Хургада е известна с обширните си плажове, украсени с бял пясък, и благодарение на постепенния наклон на морското дъно предлага безопасна и привлекателна среда за плуване, дори за малки деца. Любителите на гмуркането и шнорхелинга ще намерят достатъчно възможности да изследват живите рифове в кристалните води на Хургада.

Хургада се очертава като убежище за туристите, които търсят хармонично съчетание от семейни плажни ваканции и вълнуващи развлечения, вариращи от културно потапяне до адреналинови приключения.

Забележителности в Хургада

Повечето паметници, музеи и места за развлечения са съсредоточени в централния район на Хургада.

Джамията Ел Мина

Тази емблематична джамия, разположена на фона на морето, е отличителен белег на силуета на Хургада. С извисяващи се бели минарета, 25 купола и обширни площи, тя се нарежда сред най-големите действащи джамии в града. Въпреки че достъпът до нея може да бъде ограничен по време на молитва, посетителите са добре дошли да разгледат величието ѝ, като спазват правилата за скромно облекло и сваляне на обувки.

Музей на Хургада: Музеят на Хургада: любителите на историята ще открият удоволствие в Музея на Хургада, в който се съхраняват множество артефакти от Египетския музей в Кайро. Експонатите варират от погребални портрети и надгробни плочи от римската епоха до древноегипетски реликви, включително керамика, мебели и дървени скулптури на хилядолетия.

Крайбрежна алея Марина

Тази крайбрежна алея предлага очарователни гледки към Червено море и оживено яхтено пристанище, той е едно от най-живописните места в Хургада. Крайбрежната алея разполага с множество магазини, кафенета и ресторанти, които приканват посетителите да се отдадат на спокойни разходки и хранене на открито.

Активен отдих

Хургада и околностите ѝ предлагат множество дейности, отговарящи на разнообразни интереси, което гарантира обогатяващо и динамично ваканционно преживяване.

Сафари в пустинята

Пътешествие в Арабската пустиня е основен компонент на всеки маршрут в Хургада. Пътешествениците могат да изберат приключенски екскурзии на борда на четириколки, бъгита или джипове, да прекосят обширни пустинни пейзажи и да се срещнат с бедуински села. С удобен достъп от Хургада, обиколките на сафари в пустинята обещават завладяващи гледки и културни преживявания, и всичко това на кратко разстояние с кола от града.

Хургада – едно прекрасно място, което е различно от всички останали!