Защо нетуъркинг събитията са важни за креативните професии?

Защо нетуъркинг събитията са важни за креативните професии?

Лайфстайл

Креативните професии, които често изискват професионално вдъхновение, учене от експерти и други иновативни подходи за развитие, могат да се повлияят значително от нетуъркинг събития.

Какво означава нетуъркинг и какви са ползите от него? Научете повече от екипа на Травел мениджмънт.

Какво представлява нетуъркинга и защо е необходим?

Един от най-добрите методи за формиране на нови бизнес възможности и повишаване на видимостта, е външната комуникация с професионалисти в същите или сходни области на заетост. Нарича се още нетуъркинг. Това създаване на връзки може да разшири хоризонтите ви в професионален план, както и да ви помогне да обогатите опита и знанията си.

Разширяването на контактите е много важно за кариерното развитие както в личностен план, така в общ, за цялата компания. 

Как тези събития помагат на креативните професии?

Ключовите ползи от тях могат да бъдат много:

 1. Насърчават развитие на креативността
  В някои случаи дори и най-добрият професионалист може да бъде в безизходица и кариерата му да търпи застой. Среща с други колеги, познати или непознати, както и свободната комуникация с тях, може да насърчи креативността им и да им даде нов поглед над нещата.
 2. Дават възможност за колаборация и успешни партньорства
  Много от успешните проекти се създават благодарение на връзки, които са се изградили на правилното място в точното време. Такъв шанс дават и нетуъркинг събитията, които срещат хора с еднакви или сходни интереси, на различни или еднакви позиции в йерархията. По този начин, при намирането на общ език, могат да съчетаят знания и опит, за да изградят успешно и доходоносно партньорство;
 3. Предоставят шанс за обмен на идеи и професионално вдъхновение
  Най-добрите идеи могат да се формират по време на групови дискусии или диалог. Освен да обогатят знанията ви по дадени въпроси и да ви дадат нови насоки за размисъл, тези дискусии могат да ви помогнат да реализирането на иновативни идеи.
 4. Научаване на иновативни подходи
  Много от компаниите прилагат иновативни подходи на ръководство, управление на ресурсите и други. По време на такива събития може да научите особеностите на такива, които да приложите успешно във вашето предприятие.

Създаването на корпоративни връзки може да засили личностни качества, като увереност, както и да подобри социалното ви здраве.

Този начин на комуникация и организирането на тези събития дават възможност дори на работник на най-ниското ниво в йерархията да кореспондира със собственик на бизнес, от когото да научи ценни съвети за кариерно израстване. И обратното, най-високите звена в йерархията могат да научат гледната точка на служителите и да се вслушат в съветите за правилен мениджмънт.