happiness

Какво ни спира да сме истински щастливи?

Лайфстайл

Познавате ли човек, който всеячески желае да се чувства добре, да бъде успешен, да бъде щастлив, но сякаш никога не е? Случвало ли ви се е самите вие да сте този човек?


Ако отговорът на втория въпрос е „да“ – нека ви подкрепим. Ще се изненадата да разберете, че не сте сами в лутането по пътя към щастието. Когато то изглежда като мираж някъде в далечината и причината за това са външни обстоятелства, не ни остава нищо друго, освен да започнем да ги преборваме едно по едно.

Какво става, обаче, когато самите ние си пречим да сме щастливи?

Вижте по-надолу най-често срещаните причини за това ние да сме основната си спънка, която ни пречи да достигнем до така жадуваното състояние на удовлетвореност.

Не зачитаме нуждите си

needs

Човекът, който прогресира и гради успешен живот, е онзи, който, на първо място, е удовлетворен.

Ако в основата на вашите чувства към самите себе си стоят удовлетворението, мира и спокойствието, то тогава вие ще разполагате със солидна стабилна база, върху която да започвате да градите. Обща черта на всички преуспели хора е положителното усещане, което изпитват в собствената си кожа; в моментите, когато останат насаме със себе си. Добре поддържаното здравословно състояние на собствените ви психика и душевност ви дават възможност да създадете още по-успешен живот за самите себе си. Затова, следващия път, когато се чувствате наранени, изтощени или разконцентрирани, просто се запитайте от какво имате нужда и си го дайте. За момент изключете хората и обстоятелствата и си дарете онова, което истински ви доставя удоволстие, за да презаредите душата си. Само така ще можете да продължите напред по пътя си пълноценно.

Подценяваме се

А какво е нещото, което всички нещастни хора споделят помежду си? Нереалната представа за самите себе си, която, в случая, е драстично занижена.

Замислете се – действително ли вярвате, че заслужавате успех? Убедени ли сте, че именно вие трябва да бъдете истински щастлив човек? Независимо дали отговорът е „да“, или „не“ – замислете се защо.

Направете си своеобразен и честен списък на всичките си положителни и отрицателни качества. Така, от една страна, ще наваксате със самоанализата, а, от друга – ще си припомните всички причини, поради които заслужавате щастие и успехи.

Това, че твърде често се подценяваме, води след себе си и друг, още по-голям проблем.

Не искаме и не рискуваме

taking a risk

Защо? Защото ниската самооценка ни кара да се съмняваме, че онова, което искаме, ще се случи. Ако успешната кариера зависи от собствените ви усилия, но се подценявате, то вие ще настроите мозъка си да не влага 100% в онова, което правите – просто защото не вярвате, че ще можете, независимо дали сте добри, или не. Усвоете умението да развивате потенциала си и не се страхувайте да го демонстрирате. Поработете за онова, което искате, и бъдете уверени, че ще ви се случи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.