Трябва ли да си купим Apple Watch и за кого е предназначен

Трябва ли да си купим Apple Watch и за кого е предназначен

Технологии

Apple Watch улеснява проследяването на здравето и физическата ви форма през целия ден, като същевременно предупреждава за нови съобщения и обаждания. Тази статия ще ви помогне да решите дали да си купите смарт часовник Apple Watch и как той може да подобри живота ви в зависимост от вашите нужди, бюджет и начин на живот.

За кого е Apple Watch?

Смарт часовниците са чудесни не само за технологичните ентусиасти. Помислете за такъв, ако:

 • Се наслаждавате на фитнес проследяването и възможността да плащате с китката си;
 • Искате модерен часовник, който предлага нещо повече от това да показва времето;
 • Искате да прекарвате по-малко време на своя iPhone;

За кого не е Apple Watch?

Смарт часовникът не е от съществено значение за всеки. Ето защо той не е за вас ако:

 • Не притежавате iPhone;
 • Предпочитате понякога да се изключвате от дигиталния свят;
 • Не обичате да носите часовник;

Защо трябва да си купите Apple Watch

Защото часовниците Apple Watch предлагат много различни предимства. Дори хора, които не са технически грамотни, могат да да се насладят на функционалностите, благодарение на лесната употреба и удобството, което носят. 

 • Нуждаете се от мотивация за фитнес

Една от най-силните страни на Apple Watch е способността му да ви мотивира да се движите. Той отчита колко се движите, колко калории изгаряте и колко често се изправяте. Системата включва също така месечни предизвикателства и социален елемент, за да можете да се състезавате с приятели. Това е ефективен начин да сте по-отговорни за спазването на тренировъчния режим, а и е удовлетворяващо да виждате как постиженията ви се трупат.

 • Искате да намалите разсейването

Лесно е да си извадите телефона, за да проверите някоя нотификация и изведнъж да мине един час от скролването на съдържание. Apple Watch може да получава важни известия от телефона ви, без да ви разсейва с други приложения. Смарт часовникът не разполага с уеб браузър, така че можете да останете по-концентрирани, без да пропускате важни съобщения или известия.

 • Искате модерен часовник

Много хора спряха да носят часовник, след като се сдобиха със смартфон, но Apple Watch работи добре като далеч по-модерен часовник. Можете да видите времето с един поглед от китката си, без да вадите телефона си, наборът от функции ви позвоява да видите много повече информация. С един поглед можете да видите актуалното време, предстоящите срещи и дори спортните резултати.

 • Искате да плащате лесно

Настройте Apple Pay и едва ли някога отново ще се нуждаете от кредитната си карта. За да платите за каквото и да било, трябва да натиснете бутон на своя Apple Watch и да го държите близо до терминала за плащане. Безконтактните плащания ви спестяват допълнителното носене на банкова карта, която може да бъде изгубена или открадната, освен това са по-сигурни, защото в момента, в който Apple Watch изгуби контакт с кожата ви, е невъзможно да платите с него.

Кога не трябва да купувате Apple Watch

Apple Watch е добра покупка за много потребители, но не е за абсолютно всеки, както всички технологии. Ето някои основни причини, поради които не ви е необходим.

 • Нямате iPhone

Възможно е да използвате умния часовник на Apple и без iPhone, но функциите му са ограничени. Няма да можете да актуализирате операционната система или да инсталирате нови приложения, така че не е добра идея да притежавате Apple Watch, ако нямате и iPhone.

 • Мразите да носите неща на китката си

Не всеки се чувства удобно да носи устройство на китката си, независимо дали е механично или цифрово. Въпреки че е възможно да си купите по-удобни каишки, една хубава каишка няма да подобри нещата достатъчно, ако предпочитате китките ви да са свободни от устройства.

 • Не се нуждаете от постоянни напомняния

Apple Watch предлага режим „Не безпокойте“ и режим „Кино“, но ако искате да сте напълно свободни от напомняния и известия, няма голям смисъл да го притежавате. Той все пак ще ви подсеща за различни неща, а ако постоянно сте в режим „Не безпокойте“, бихте могли да използвате и обикновен часовник.