Как да откриете перфектното бижу с един лесен трик

Мода и красота

Случвало ли ви се е да видите как някоя дама носи бижута, които сякаш са създадени за нея, и прекрасно подчертават излъчването и красотата ѝ. Казано по друг начин –  открила е перфектните бижута за себе си. А случвало ли ви се е да си вземете подобни аксесоари и те изобщо да нямат същия ефект за вас и да стоят дълбоко заровени в кутията с бижута?

Ако и вие сте в търсене на онези аксесоари, които ще направят всяка ваша визия да изглежда чудесно, то имате нужда да приложите един лесен трик. Тайната се състои в това винаги да избирате бижутата си според тона на кожата си. Така винаги безпогрешно ще подбирате красиви украшения, които ще ви паснат идеално. В случай, че искате да разберете как да го направите, в тази статия ще ви дадем няколко полезни съвета по темата.

1. Какви подтонове може да има кожата?

Преди да пристъпим към съществената част, нека първо да обобщим какви могат да бъдат тоновете на кожата. Най-общо те могат да бъдат топъл, неутрален и студен. Топлите тонове имат по-жълт или прасковен подтон. Разбира се, не очаквайте, че те изглеждат като извадени от “Семейство Симпсън”. Студените, обратно, съдържат в себе си повече сини  и розови оттенъци. А неутралните, условно казано, са някъде по-средата и не спадат нито към топлите, нито към студентите тонове.

Всеки един от тях се съчетава по-добре и създава хармония, когато е комбиниран с определени метали и цветове. Но за да знаете какви бижута да изберете за себе си, първо трябва да определите какъв е подтонът на вашата кожа.

2. Как да определите какъв е подтона на вашата кожа?

Няма някакво универсално правило, с помощта на което да определите каква е вашата кожа. Но пък ето някои насоки, които ще ви помогнат:

  • Топъл подтон – вече споменахме, че това са кожи с по-златисти, жълти и прасковени оттенъци. Ако не сте експерт по теория на цветовете, може да ви е малко трудно в началото да ги различите. Един от признаците, че вашата кожа има по-скоро топъл подтон е, че лесно потъмнявате, когато сте изложени на слънце и може да постигнете красив бронзов загар.
  • Студен подтон – обратно на гореспоменатия, студеният подтон има повече сини, зелени и розови оттенъци. Обикновено хората със студен подтон, имат по-бледа и дори леко прозрачна кожа. Характерно за тях е, че лятото почти не потъмняват, а кожата им изгаря лесно.
  • Неутралният подтон – той е някъде по-средата, затова и хората с такъв подтон не могат лесно да го определят. Но пък добрата новина е, че те могат да носят всякакви бижута и ще им стоят добре.

3. Как да изберем бижута според подтона на кожата си?

В случай, че имате по-топъл подтон, то перфектният избор за вас са златни бижута. В случай, че не ви се инвестира в скъпи украшения, може да използвате позлатени или просто имитиращи метали със златист отблясък. Те отлично се съчетават с топлината на кожата и изпъкват, особено през летния сезон, когато се радвате на по-наситен тен. Що се отнася до камъните, бижута с естествени камъни в кафяво, зелено, жълто и тюркоазено, ще подчертаят перфектно естествената ви красота и ще я накарат да изпъкне.

Ако пък имате по-студен подтон, тогава е добре да изберете сребърни бижута от Silver.bg. Те отлично ще подчертая подтона на кожата ви. Може да ги съчетаете с камъни в розово, лилаво, синьо.

Ако се чудите тогава на каква кожа стоя бижутата от розово злато или пък тези от комбинирани метали, ще ви раздаваме с новината, че те са абсолютно универсални и стоят добре на всеки.

След като вече знаете този лесен трик, много по-лесно ще се ориентирате какво да изберете бижу, което ще изглежда перфектно всеки път щом го сложите!