Кухни по поръчка – идеален вариант за малки помещения

Дом и Градина

Все повече жилища са снабдени с относително малко и тясно пространство, пригодено за кухня. Това обаче никак не следва да ни отчайва – съществуват безброй начини, чрез които да не се лишаваме от най-необходимите кухненски компоненти, дори и когато не разполагаме с просторна и голяма стая.

Вариантът с кухни по поръчка е именно такова решение. Създаването на индивидуален проект е чудесен начин да се оползотвори наличното пространство в максимална степен – една от най-често допусканите грешки, касаеща малките стаи, е неоптималното разпределение на мебелите в тях, което, от своя страна, води до загуба на ценно място. Създаването на кухни по поръчка гарантира, че това няма да се случи и всеки собственик на жилище ще разполага с функционална и добре изградена мебел в дома си.

Защо идеята за кухни по поръчка е толкова добра?

Няма как да не започнем с индивидуалната страна на нещата – едва ли има човек, който желае неговата кухня да е като тази на всички останали. За съжаление, точно това се случва, ако прибегнете до мебелен магазин, където предлаганите разновидности и модели не са толкова много и, в крайна сметка, на вас ви остава да се задоволите с кухня, каквато съществува в много домакинства. При кухни по поръчка не срещате такъв проблем – там проектът се създава съобразно специфичните архитектурни характеристики на вашето помещение, както и се съобразява изцяло с личностните ви предпочитания и разбиранията ви за функционалност. Категорично последното не е присъщо за готовите модели в магазините, където кухните са предварително изградени с обособени места за вградени уреди например.

Всички кухни по поръчка и по индивидуален дизайн предоставят шанса вие сами да решите какви и колко уреди да притежавате, както и дали те да бъдат свободностоящи или вградени. От гледна точка на цветовете и материалите, там също вие заемате изцяло ръководната роля – дизайнерският и проектантски екип ще предостави своите архитектурни виждания за най-добро и оптимално разположение на кухнята, но, от гледна точка на стила и визията, те изцяло ще се подчинят на вашите собствени вкусове. Така бързо и лесно се сдобивате с онази кухня, която винаги сте искали.

Последното споменато преимущество има и особено голямо значение, когато кухнята в дома ви е част от едно по-голямо помещение заедно с хола и трапезарията например. Вероятно ще ви се иска да притежавате хомогенност в дизайна, за да може мебелите от трите стаи да са чудесно съчетани помежду си. Вариантът с кухни по поръчка ви дава възможността максимално да се доближите до дизайна на другите помещения. Ако пък желаете да обособите сякаш отделно помещение, на помощ идва бар плотът – именно той ще служи и като своеобразен разделител между кухнята и трапезарията, и ще ви предостави допълнително работно място или кът за хранене и пиене на кафе. Разбира се кухните по поръчка ви дават възможността и бар плотът или островът също да бъдат изградени в същия стил и със същите материали като основната кухня. Това предимство не съществува при готовите модели кухни, които са изградени в права линия и са лишени от допълнителни компоненти.

Сами забелязвате множеството предимства и плюсове на решението за кухни по поръчка. От https://kuhnia.bg/кухни-по-поръчка предлагат тази услуга и за отрицателно време ще се сдобиете с наистина извънредно красива и функционална мебел.

Не се колебайте час по-скоро да създадете своите кухни по поръчка така, че да не ви се иска да напускате това помещение. Кухнята в дома е неговото сърце – там създавате прекрасни кулинарни шедьоври, събирате семейството и гостите си около трапезата или просто прекарвате минути на уединение. При всички случаи това помещение следва да бъде уютно, удобно и приветливо. И трите цели се постигат извънредно лесно чрез създаването на кухни по поръчка, които изцяло ще отразяват личните ви вкусове.