Почистване-интериор-автомобил

Съвети за правилна грижа за автомобилния интериор

Автомобили

Правилната грижа за колата включва нейното периодично техническо инспектиране, също както и подобряването естетическите качества на автомобилния интериор. Красивият салон е предпоставка за едно по-комфортно и приятно пътуване, което доставя визуално удоволствие на пасажерите. Системното почистване и навременната подмяна на ключови компоненти води до акуратна поддръжка, която личи отдалеч. Качествени продукти могат да се открият в онлайн магазин Maxauto24, където освен всичко останало, са налични и ниски цени.

Какво включва поддръжката на автомобилния интериор?

Всеки един елемент в авто салона е от значение за цялостната обстановка, за удобствата, които ще се проявят по време на возене и не само. Най-общо казано, грижата за автомобилния интериор може да се опише по следния начин: 

  • Поставяне на предпазни калъфи на седалките, за да се запази тяхната цялост, красив външен вид и чистота;
  • Защитаване на зоната около краката на водача и пътниците с помощта на специални стелки, които могат да бъдат универсални или оригинални за конкретната марка и модел кола; 
  • Нанасяне на полиращ препарат за табло и други пластмасови компоненти в купето, което допринася за бляскавия и спретнат външен вид на автоинтериора;
  • Периодично пране на тапицерията, което цели отстраняването на упоритите петна и набитата в текстила мръсотия. Кожата изисква по-деликатна грижа; 
  • Ежеседмично прахосмукиране на колата, което може да се извърши паралелно с нейното външно измиване; 
  • Избягване на тютюнопушенето по време на шофиране, защото това ще остави траен и неприятен аромат в салона, таванът ще пожълтее, а и е много вероятно някоя угарка да падне и да изгори тапицерията.

Това са базови правила, които според експертните съвети на специалистите и по-опитните водачи е добре да се спазват при провеждането на грижата за автомобилния интериор. 

Какви консумативи са необходими?

Най-важното за водачите на леки коли е да си осигурят релевантните за извършване на комплексна грижа за автомобилния интериор консумативи, като например автокозметика, гъби и кърпи за почистване, протектори за волан, подложки за седалки и други продукти с насоченост към интериорната поддръжка на превозното средство. Също така, използването на специални почистващи препарати отново допринася за добре поддържания и спретнат вид на автосалона – за тапицерии, за сухо измиване и полиране, за табла и др.