Многократна стоманена бутилка за вода – ползи за нас и за природата!

Многократна стоманена бутилка за вода – ползи за нас и за природата!

Интересно

Пиенето на вода без съмнение е едно от най-често повтарящите се действия в живота ни. За да осъществите такъв здравословен и необходим навик по устойчив начин, има бутилки за вода за многократна употреба. Въпреки че всички пластмасови бутилки се рециклират в жълт контейнер и голяма част от тях са направени от рециклирана пластмаса, използването на ново възникващите бутилки за многократна употреба генерира по-малко въздействие върху околната среда.  

Какви са ползите от бутилките за мнoгoкратна употреба?

Въпреки факта, че за да се направи бутилка за многократна употреба, трябва да изразходвате повече ресурси, отколкото при производството на конвенционални пластмасови, в дългосрочен план те представляват по-уважителна практика към околната среда. Това се дължи на всички бутилки за еднократна употреба, които спираме да използваме и на въглеродните емисии от транспорта, които замърсяват планетата. 

Ето защо е важно да осъзнаваме тази ситуация всеки път, когато консумираме вода, не само в полза на околната среда и екосистемите, но и за предимствата, които тя предлага на хората, тъй като тя ни засяга пряко и косвено. За да се борим с този проблем, можем да помогнем значително с толкова малък жест, колкото използването на бутилки с вода за многократна употреба. 

Обобщено – ползите от употребата на многократна стоманена бутилка за вода са много. Ще пестите пари, защото ще може да си наливате вода и винаги да ви е под ръка, без да се налага да купувате. Освен това, избирайки екологично шише за вода, ще избегнете вредното въздействие на пластмасата върху организма ви. Друга огромна полза, която е безспорна, е помощта за опазване на природата, която ще окажете, избирайки бутилка за многократна употреба.

Видове бутилки с вода за многократна употреба 

Има няколко вида от този тип бутилки, които се класифицират според материала, с който са направени и всички те са устойчиви алтернативи. 

Нека започнем със стъклени бутилки: този материал е идеален за направата на бутилка за многократна употреба, тъй като не се отделят никакви вещества при контакт с храна или напитки. Бутилките, направени с този ресурс, са рециклируеми, лесни за почистване и прозрачни. С тях можете да сте сигурни, че водата, която съдържат, винаги ще има същия вкус, както когато сте ги напълнили. 

Можем да намерим и бутилки от неръждаема стомана или термобутилки, подходящи за топли или студени напитки , където се съхраняват по-дълго от останалите алтернативи. Някои от тях позволяват вакуумна изолация. Това е най-голямото от предимствата им, но има още: те са здрави и устойчиви. Могат да поддържат напитка студена до 24 часа и гореща до 12 часа. Това е идеален вариант за тези, които трябва да поддържат температурата на напитката за дълги периоди от време! 

Многократните бутилки за вода могат да се използват на различни места – на работа, на поход, по време на тренировка… Според това къде ще я ползвате най-често, може да изберете бутилка с подходяща вместимост.

В заключение, да помогнем на планетата и на себе си е толкова лесно, колкото да придобием или купим бутилка за многократна употреба. Заложете на здравето си, това на Земята и това на всички!