Кои модели мъжки обувки са най-търсени за лятото

Кои модели мъжки обувки са най-търсени за лятото

Мода и красота

Лятото диктува свои правила в модата. Любимите мъжки обувки включват различни видове – от традиционните спортни маратонки до ежедневните сникърси, мокасини и до класическите официални модели.

Какви обувки са подходящи за мъжете през лятото

Топлото време променя предпочитанията и изискванията към обувките. Много мъже са склонни да инвестират повече пари, когато купуват чифт за специален повод – сватба, абитуриентски бал или друго важно събитие. Не по-малко взискателни обаче трябва да сте, когато избирате модел за ежедневието и за работа в офис. Сред най-търсените модели за лятото са:

  • официални – изработени от естествена кожа и подходящи за комбиниране с бизнес костюми и елегантно облекло. През летния сезон се търсят за официални празници като сватби, кръщенета и други.
  • спортно-елегантни – от набук или гладка, перфорирана кожа, с тонални връзки, украсителни шевове и метално лого;
  • мокасини – от мек велур в свежи цветове, като жълто, синьо и бяло, както и кожени еспадрили с контрастен ширит на подметката;
  • чехли – незаменими в жегите, когато няма изисквания за строг дрескод, актуални са кожените, с ефектни плетки, бродерия и подвижни каишки.

Мъжките обувки вървят с подходящ колан, напомнят от онлайн магазина на ТЕОДОР, затова внимателно подберете този важен аксесоар, ако искате да впечатлите с отличен вкус.

Как да изберете подходящите мъжки обувки

С първите слънчеви лъчи тежките и топли видове отстъпват място на леките и проветривите. Мъжкият избор е свързан преди всичко с удобство и практичност и по-малко с визията. Винаги има изключения особено когато поводът е специален. В ежедневието обаче мъжете предпочитат качествени, български модели, които еднакво лесно се съчетават с облеклото на работното място и в свободното време. Такива, които отговарят на основните дейности и активности на мъжете – офис ангажименти, разходка, среща с приятели и т.н.

Определящи критерии за мъжките обувки са също цената и използваните за изработката им материали. Изгодната цена винаги е приоритет, а от качеството на вложените материали зависи колко дълго ще ползвате новия чифт, без да се повреди или захаби и без да предизвика дискомфорт и проблеми при носене.

Когато избирате какво да обуете през летните месеци, съобразете се с личните си предпочитания и вкус и с начина на живот, който водите. Освен практични новите попълнения в мъжкия гардероб трябва да бъдат достатъчно удобни и представителни, както и да са в тон с облеклото и аксесоарите към него.