Ето как се прави смяна на дисплей на iPhone

Счупен екран? Ето как се прави смяна на дисплей на iPhone

Технологии

Сред най-неприятните повреди, свързани със смартфона, е счупеният екран. Причините да се стигне до този момент могат да бъдат много — от невнимание от страна собственика на устройството до заводски недоразумения, които обричат дисплея на дефекти изначално. Именно това налага и професионалната смяна на дисплей на iPhone, особеностите на която ще намерите по-долу.  

Какво може да доведе до счупването на дисплея

Първопричините за смяната на дисплея на iPhone могат да бъдат всякакви. Запознаването с тях до голяма степен ще предотврати появата на леки до по-сериозни механични повреди с различна степен на сложност, с които могат да се справят само и единствено вещите в сферата на ремонтните услуги за смартфони лица. Тяхната задача е да намерят най-доброто сервизно решения според това какъв е моделът смартфон и как се използва той. Колкото до факторите, застрашаващи целостта на стъклото, ето кои са те: 

  • Невнимателна употреба и често излагане на iPhone на рискови фактори, като например чести изпускания на земята; 
  • Контакт с вода — може да е еднократен, но напълно достатъчен, за да нанесе щети върху стъклото; 
  • Некачествени заводски части. Също често срещана причина за това екранът на смартфона да бъде обект на смяна и да се подмени с нов и по-хубав; 
  • Липса на протектор върху дисплея на телефона iPhone. Този аксесоар “спасява” стъклото от необратими последици. 

Понякога, колкото и да ни се иска да притежаваме любимия си смартфон за по-дълго време, това не се случва, а причините са банални — системни грешки, счупване на дисплея и прочее. Добрата новина е, че механичните повреди лесно могат да се предотвратят, а принос за това имат специално създадените аксесоари за смяна на екран и не само. 

Как протича ремонтът

Смяната на предното стъкло на iPhone не е невъзможна, както доста от потребителите са свикнали да мислят. В повечето случаи те изпадат в ужас при вида на натрошения екран, който изглежда нереално труден за поправяне. Това обаче не е съвсем така, защото при една адекватна намеса от страна на специалистите, щетите ще бъдат поправени, а красивият му външен вид отново възстановен. Основните стъпки по време на ремонта са: 

  1. Установяване на причините, довели до щетата. Диагностика;
  2. Избор на метод за смяна на стъклото; 
  3. Премахване на установените проблеми; 
  4. Проверка на постигнатите резултати/тестване. 

Спешен ремонт на сензорния екран на iPhone е наложителен, когато същият е тотално счупен или частично повреден, но в някои от случаите и само с леки/козметични неизправности. Важно е да бъдат използвани оригинални части за стъкло, които са качествени и с потенциала да придадат допълнителна стойност на устройството.