smart devices

Няколко смарт устройства, с които да снабдите дома си

Технологии

В бума на технологиите съществуват толкова устройства, за които дори и не сме си мечтали преди години. Начинът ни на живот до голяма степен се определя и ръководи именно от технологиите и смарт устройствата от всякакъв тип.


Смарт технологиите от години вече са широкоразпостранени дори и в домовете ни. Вече далеч не само смартфоните са единствените устройства, които използваме в ежедневието си.

Вижте някои от технологиите, за които никак няма да съжалявате, ако въведете в домакинството си.

WiFi звънец

Звънецът служи за сигнализация, когато на врата ви се появи гост. В днешно време, обаче, традиционните звънци също са поели от технологичната революция и са еволюирали. На пазара се намират такива, които се свързват безжично с телефона ви и ви изпращат известия и на него в случай, че сте в помещение, в което не чувате звънеца или слушате музика силно. Някои са снабдени и с камера – така на телефона си бихте могли да видите кой стои пред вратата ви.

Прахосмукачка-робот

smart vacuum cleaner

Известни са ви тези прахосмукачки – те картографират жилището ви и се управляват отново чрез телефона. Вече няма да има нужда почистването на дома да е трудоемко занимание с конвенционалните уреди – включете робота от смартфона си и го оставете да почисти подовите ви повърхности и килимите ви, докато вие сте на работа. Така спестявате време от свободното си, за да го прекарате в истинска почивка. А и се прибирате в чист и спретнат апартамент.

Печка с инфрачервена светлина

Това устройство е особено подходящо за домакините, които ежедневно приготвят домашна храна или с радост събират цялото семейство около масата с поводи и без.

Фурните с инфрачервена светлина имат възможността да достигат температури до 500 градуса и също да бъдат управлявани през телефона. Така вие бихте могли да подготвите ястието си от предния ден и да включите фурната през телефона, за да се насладите на готова вечеря със семейството си, когато се приберете вкъщи.

WiFi пералня

washing machine

Подобно на печката, и смарт пералните притежават функцията да бъдат управлявани дистанционно – подгответе прането си и заредете пералнята с предпочитаните от вас прах и омекотител. А по-късно, през телефона си, бихте могли да зададете желаната програма и да включите уреда дистанционно. Вече няма да ви се налага да чакате с часове, докато пералнята приключи с прането.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.