ястия

Няколко ястия, за които ще са ви нужни минимум продукти

Здравословно

Твърде често в онова, което е семпло, се крие голямо очарование. Това важни и за кухнята и всички вкусотии, които бихме могли да приготвим там. Напоследък дори и в готвенето се забелязва предпочитана линия на семпли ястия.

Любителите на вкусните храни споделят, че обръщат все по-голямо внимание на ястия, за чиято направа са необходими минимум продукти – кулинарните експерти считат, че добавянето на множество продукти към едно ястия не позволява на никой от вкусовете да изпъкне. От друга страна, малкото продукти предполагат по-лесно и бързо приготвяне на храната – нещо, което е от съществено значение за много домакини, които имат още безброй други странични задачи.

В днешния текст ви напомняме за някои ястия, за чиято направа ще са ви необходими извънредно малък брой продукти. Тези вкусни храни ще са готови за нула време и така вие и семейството ви бихте могли да им се насладите час по-скоро.

Паста с песто сос

Вярвате или не, но за приготвянето на това чудно вкусно ястие са ви необходими само два продукта – а именно самата паста и песто сосът. Разбира се, бихте могли да добавите и пилешко или пък сьомга – с това продуктите стават три, което също е малък брой съставки. Изберете любимия си вид паста, сварете я спрямо указанията на опаковката и добавете от вкусния песто сос. Той, по същество, представлява невероятна комбинация от босилек, зехтин, кедрови ядки и пармезан. Сам по себе си е достатъчно вкусен, затова е и подходящ за ястия с паста.

Пица „Маргарита“

За направата на класическата и обичана от всички пица „Маргарита“ ще са ви необходими само тесто, доматен сос, кашкавал и маслини. Чарът на това ястие откриваме в малкото продукти като по този начин всеки от тях успява да изпъкне с вкусовите си качества. А ако искате наистина да се принесете в Италия, до добавете риган към любимата си пица – така вече разполагате с автентичната рецепта.

Здравословен обяд с пилешко

За онези от вас, които спортуват ежедневно и се стараят да са винаги в перфектна форма, няма по-подходящ обяд от класическата пилешка пържола на скара със зелена салата. Имате нужда само от пилешки гърди, овкусени с подходящите подправки, и маруля и репички, за да си спретнете едно вкусни и извънредно здравословно ястие.