Златни правила за носенето на златен часовник

Лайфстайл

Току-що сте си купили нов златен часовник и толкова много го харесвате, че искате да е с вас през цялото време? Едва ли е подходящо да го носите през цялото време. А има и други неща, които трябва да знаете, след като сте направили такава покупка – ето ги и тях.

Не го носете с гривни

Ако носите златния си часовник с други аксесоари, като гривни например, има голям риск те да го надраскат. Старайте се да го опирате само в меки повърхности, съветват специалистите на Timedix.

Помислете за бяло злато

Ако много държите на златото, но притеснявате също, че то може да бъде твърде крещящо и неудобно, помислете за белия му вариант. Той е стилен, също толкова луксозен и красив, но в същото време е и по-нежен. Това ще ви осигури доста повече комфорт при носенето.

Смесени метали

80-те години ни оставиха много наследства – заплахата от ядрена зима, двоен деним и двутонови часовници. На часовниковата индустрия й бяха нужни няколко десетилетия, за да може да преразгледат безопасно двутоновите часовници, но напоследък на модната сцена имаме чудесни примери за този вид артикули.

Помислете за чистотата

Не цялото злато е създадено еднакво – и е важно да знаете какъв вид получавате. Накратко, чистотата на златото се измерва в карати, като 24-каратовото злато е най-доброто. Това, че е толкова меко, означава, че обикновено не се използва за часовници, заради което повечето марки предлагат по-здравата опция от 18 карата.

Важно е също така да се отбележи, че златото се предлага в различни цветове, бялото злато е като стомана на цвят, жълтото злато е класическо, традиционният цвят на златото, а червеното или розовото злато е смесено с мед, което му придава червеникав оттенък.

Бъдете наясно откъде идва

Тъжно е да се каже, но красивият метал, който е златото, може да дойде от някои доста грозни места, а златодобивът може да има някои опустошителни социални и екологични последици. Търсете златен стандарт, който гарантира, че хората, които добиват златото, и местата, от които то идва, се третират справедливо.

A на коя ръка се носи часовник?

Повечето хора носят часовниците си на лявата китка, но грешно ли е да носите своя аксесоар на дясната китка?

Според експертите няма категоричен отговор за това нещо. „Обикновено притежателите на часовници залагат на дясната ръка“, посочват те.

Тъй като голяма част от населението на планетата работи по-добре с дясната ръка, часовникът обикновено се слага на лявата ръка. Това улеснява настройката на циферблата с помощта на дясната ръка.

„Няма правило кой на коя китка да носи часовника си, просто всичко се свежда до лесното регулиране на настройките. Някои от цифровите часовници имат бутони, а не намотки и като такива могат да се носят на която ръка предпочитате, тъй като те са лесни за настройване, независимо на коя китка се намират“, казват още специалистите.

Популярността на модерни интелигентни часовници от марки като Apple и Sony и класически цифрови часовници като Casio означава, че повече хора използват часовници, защото те стават все по-изискан и задължителен аксесоар – разгледайте тук.

Няма значение на коя китка са поставени.

Така например Apple Watch стана най-продаваният часовник в световен мащаб през 2018 г., изпреварвайки традиционните марки, включително Rolex. Ако обаче носите аналогов часовник, който трябва да се коригира с намотка, няма твърдо и универсално правило на коя китка трябва да поставите часовника си.

Ако решите да го носите на дясната си китка – защото сте левак или просто така предпочитате – никой няма да ви гледа странно.

Това е ваше право. Просто направете каквото ви е удобно.